IPtelefoni - Framtidens Teknik
 
 

Vill du veta mer om ip-telefoni?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar en specialist från Cellip dig med mer information om iptelefoni.

Företagsnamn
Namn*
Telefon
E-post*
MeddelandeObs! Fält markerade med "*" är obligatoriska!

 
 
 

IP telefoni

Enkelt

Effektivt

Funktionellt

 

Nyheter inom ip-telefoni

Microsoft satsar på IP-telefoni och videokonferenser

Med lanseringen av Microsoft Office Communications Server 2007 som innehåller integrerade funktioner för IP-telefoni, videokonferenser, snabbmeddelanden och närvarohantering presenterar Microsoft en samlad kommunikationslösning för företag och organisationer.

Microsoft säger sig kunna hjälpa organisationer att förenkla kommunikationen samt halvera kostnaderna för IP-telefoni.
Under närmaste åren kommer innovativ mjukvara att transformera sättet vi kommunicerar på och genom att arbeta med våra partnerföretag skapar vi lösningar som förbättrar sättet som människor kommunicerar och samarbetar på, säger Bill Gates.

Microsoft har även släppt en testversion av den första serviceuppdateringen av Exchange Server 2007 och ger en miljon kunder möjligheten att ladda ned och testa Exchange Server 2007 Service Pack 1.

IP-telefoni det enda som lockar

Det mest populära seminarieämnet på årets Networks Telecom är ip-telefoni. Mognare produkter lockar, enligt Ciscos Jens Eriksson. Precis som tidigare år anordnas på Networks Telecom ett antal seminarier i samband med den vanliga mässan. IIR Networks Telecom Summit är uppdelat på tio olika spår. Överlägset mest populärt bland föranmälningarna har enligt Jon Kennedy, projektledare på IIR, torsdagens semnariespår om ip-telefoni varit.

Jag tror det stora intresset för ip-telefoni bland annat beror på att produkterna både hos oss och våra kollegor blivit mer mogna. Allt fler börjar köra igång, säger Jens Eriksson, systemingenjör på Cisco och ordförande på seminariet.

Seminariet handlar mer om faktiska fördelar med med ip-telefoni och vilken affärsnytta företaget kan få.

Clavister lanserar ett skydd för ip-telefoni

[2007-11-14]
Clavister har idag introducerat en säkerhetsprodukt som är tänkt att användas med ip-telefoni. Det finns flertalet protokoll som används inom ip-telefoni på företag, men protokollet sip (Session Initiation Protocol) börjar bli en standard då fler och fler företag använder det.

Security Gateway från Clavister skall förhindra att telefonsamtal blir avlyssnade, manipulerade eller omdiregerade. Protokollet sip är enligt Clavister väldigt osäkert då trafiken kommer och går precis som data i datornätverk. Den är relativt enkel att hacka. Vidare utgör spam samt ändring av röstbrevlådor ett hot med företag som använder sig av sip-protokollet.

IP-telefoni ökar kraftigt

I slutet av 2006 fanns det 410.000 abonnemang för IP-baserad telefoni jämfört med 219.500 stycken år 2005, en ökning med 87 procent. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) rapport Svensk telemarknad 2006.

Den fasta telefonin fortsätter att minska i takt med att mobiltelefonin ökar. Under de senaste två åren har privatkunderna fördubblat sin användning av mobiltelefoni. Detta syns främst på antalet trafikminuter som fortsätter att öka under 2006. Att trafiken i näten ökar så mycket som med dryga 27 procent trots att förändringen i andelen svenskar som använder mobiltelefonen är marginell, visar tydligt att man använder mobilen alltmer. Trafiken i 3G-näten ökar - det har skett en fördubbling sedan 2005 och den utgör nu nästan 13 procent av den totala utgående trafiken.

Ett ytterligare tecken på ökad användning är att mobilkunderna i allt högre utsträckning nyttjar mobila datatjänster. Datatrafikvolymen har nästan fyrdubblats sedan 2005.

Andelen bredbandsanslutningar fortsätter att öka och mest ökar anslutningar med hög kapacitet. Två tredjedelar av de fasta anslutningarna hade en kapacitet på 2 Mbps eller mer. Priserna för dessa abonnemang har sjunkit under 2006.
 
 
 
 

Vanliga begrepp

IP-växel är en kostnadseffektiv och funktionell lösning för att via Internet koppla samman flera kontor, distansarbetsplatser eller medarbetare som reser mycket.

Sammankoppling av kontor med en IP-telefonväxel ger gratis internsamtal, kräver färre telelfonlinjer samt förbättrar er interna kommunikation. Sammantaget betyder det lägre kostnader, effektivare arbetssätt och att era kunder får bättre service.

SIP, Session Initiation Protocol är ett protokoll utvecklat av IETF MMUSIC Working Group och är en standard för initiering, ändring och avslutning av interaktiva sessioner som innefattar multimedia.

Cisco ip-telefoni Cisco Systems är ett amerikanskt globalt företag med världsledande produkter och tjänster inom nätverk och datorkommunikation.

Företaget utvecklar ny teknik inom följande områden:
IP-telefoni
Intelligenta nätverk
Trådlös kommunikation
Säkerhet
Lagring
Videokonferenssystem


 
   
 

Copyright © 2007 iptelefonionline.nu